Seigryte-med-gulrot-og-purre

Seigryte med gulrot og purre

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
På en kald vinterdag egner denne seigryten seg ekstra godt. Mens du fyrer i peisen står gryten og godgjør seg.
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skjær seien i serveringsstykker.
  • Finhakk timian, skjær gulrot i skiver og purre i ringer.
  • Ha vann i en vid gryte eller stekepanne med høye kanter.
  • Kok gulrot i 2 minutter under lokk og ha i purre.
  • Rør maisennamel inn i seterrømme, sammen med halvparten av timian, salt og pepper.
  • Hell det over grønnsakene og gi det et oppkok.
  • Ha seien i gryten og kok på svak varme under lokk til alt er mørt, ca. 10 minutter. Snu gjerne fisken en gang i løpet av koketiden.
  • Dryss over resten av timian, salt og pepper, og saften av sitron rett før servering.
  • Server seigryten med kokte poteter.

Tips

  • Seterrømmen kan fint byttes ut med lett crème fraîche som et lettere alternativ.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest