Seikaker med gressløksaus

>>>Seikaker med gressløksaus
Print

Seikaker med gressløksaus

Tid: 20-40 min
Grad: Middels
Posjoner: 4

Det er både enkelt og fort gjort å lage fiskekaker selv. Her er oppskriften på kjempegode seikaker med sprø salat og superenkel gressløksaus. Dette er hverdagsmat man blir glad av og som gjør deg behagelig mett.

Ingredienser

Seikaker

  • 800 g seifilet
  • 1 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • 2 dl melk
  • 0.25 ts malt hvit pepper
  • 4 ss finsnittet purre

Sprø salat

  • 2 stk gulrot
  • 1 pk sukkererter
  • 50 g hasselnøtter
  • 1 pk salatblanding ferdigkuttet
  • 1 ss olivenolje
  • 0.25 ts salt

Gressløksaus

  • 1.5 dl yoghurt naturell
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt hvitløk
  • 0.5 dl frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. Vask, skrell og skjær gulrøtter med ostehøvel og sukkererter i strimler. Grovhakk hasselnøtter. Bland alt sammen i en bolle med salat, ha i olivenolje og salt og bland godt.
  2. Skjær fiskefilet i mindre biter og ha dem i en foodprosessor sammen med resten av ingrediensene. La foodprosessoren gå i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles er grovt.
  3. Bruk en stor skje og form fiskefarsen til jevne fiskekaker. Stek dem pent brune på begge sider i en varm stekepanne med margarin, 2-3 minutter på hver side.
  4. Finhakk hvitløk og gressløk, og bland med resten av ingrediensene. Sett kaldt til du skal spise.

Kilde: matprat.no

Lagt til av | 2017-09-11T12:07:19+00:00 03. august 2017|Kategori: Fiskefarse|Stikkord: , |

Legg igjen en kommentar

Translate »