Semifreddo-med-bringebær-1
Til oppskriften

Semifreddo med bringebær

Skal du ha is til dessert? Lag en semifreddo. Enkel, raskt og smakfullt. Semifreddo betyr halv kaldt/halvfrossen på italiensk. Isen skal serveres halvfrossen slik at den får en kremet konsistens uten iskrystaller. 
Over 60 min
Avansert
Dessert
Italia
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Resultatet blir best hvis du finner frem alle ingrediensene på forhånd og arbeider så raskt som mulig.
  • Skill eggene i plomme og hvite. Visp eggeplommene med sukker til en luftig eggedosis.
  • Visp eggehvitene med en knivspiss salt til den blir stiv og danner topper. Visp kremfløten med vaniljesukker i en tredje bolle til luftig krem, men ikke la den bli for stiv.
  • Vend eggedosis, stivpisket eggehvite og krem sammen med sitruslikør og bringebær. Er bringebærene dypfryste er det viktig at de tas rett ut fra fryseren og vendes inn i blandingen.
  • Hell semifreddo-blandingen i to brødformer som er kledd med plastfolie. Dekk formene med plastfolie og sett de i fryseren i noen timer eller natten over.
  • Sett formen i kjøleskapet i ca 20 minutter før servering. Semifreddo skal være halvfrossen når den serveres, der av navnet.
Print