Semifreddo

Semifreddo

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Semifreddo er italiensk og betyr "halvfrossen". Det er en veldig luftig form for iskrem med en konsistens som ligner frossen mousse. I Italia lages Semifreddo ofte med gelato som hovedingrediens. 
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  • Pisk vaniljefrø, sukker og eggeplommer til det blir en luftig eggedosis.
  • Pisk eggehvitene stiv i en annen bolle.
  • Visp kremfløten til luftig krem i en tredje bolle.
  • Rør kremen inn i eggedosisen og vend inn de stivpiskede eggehvitene.
  • Rør til slutt inn sjokoladedråper, oppkuttet fiken, honning og likør.
  • Sett blandingen i fryseren og rør i den noen ganger under innfrysingen for å forhindre store iskrystaller.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stikkord for denne oppskriften