Semifreddo
Til oppskriften

Semifreddo

Semifreddo er italiensk og betyr "halvfrossen". Det er en veldig luftig form for iskrem med en konsistens som ligner frossen mousse. I Italia lages Semifreddo ofte med gelato som hovedingrediens. 
Over 60 min
Middels
Dessert
Italia
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  • Pisk vaniljefrø, sukker og eggeplommer til det blir en luftig eggedosis.
  • Pisk eggehvitene stiv i en annen bolle.
  • Visp kremfløten til luftig krem i en tredje bolle.
  • Rør kremen inn i eggedosisen og vend inn de stivpiskede eggehvitene.
  • Rør til slutt inn sjokoladedråper, oppkuttet fiken, honning og likør.
  • Sett blandingen i fryseren og rør i den noen ganger under innfrysingen for å forhindre store iskrystaller.
Print