Sennep-og-persillefylt-lammestek1-2-1

Sennep- og persillefylt lammestek

Over 60 min
Avansert
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Et lammelår kan smakssettes på mange ulike måter. Lammekjøttet har kraftig smak, og tåler å bli kombinert med andre kraftige smaker uten å miste sin egenart. I denne oppskriften er lammesteken fylt med sennep, honning og persille - kraftige smaker som passer godt sammen med lammekjøtt.  
PORSJONER4

Ingredieser

Stekt sopp

Gratinert fennikel

Saus

Fremgangsmåte

  • Sennep, honning, persille, salt og pepper blandes og smøres på innsiden av steken. Rull sammen og knyt igjen steken med bomullstråd, sett i et steketermometer.
  • Vask potetene og legg dem i en ildfast form. Ha over olje og krydder og stek potetene sammen med steken på 200 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 63 grader (rosa). La kjøttet hvile i minst 15 minutter pakket i folie før du skjører det opp.
  • Kjøttet kan også stekes på lavere temperatur, men da må du gi potetene litt ekstra steking med høyere varme mens kjøttet hviler.

Tilbehør

  • Soppen stekes rett før servering. Fennikel deles i to og kokes 5 minutter i saltet vann. Ha på parmesanost på snittflatene og stek i ovnen, mens kjøttet hviler.
  • Sausen lages ved å frese finhakket sjalottløk raskt i smør. Ha i sennep og væske og la sausen småkoke til den tykner litt. Ha i sjyen fra steken i sausen.
  • Tips: Det er mange muligheter når det gjelder fylling av lammestek. Lam har en kraftig smak som passer perfekt til sennep, uten at sennepen stjeler all smaken. Sammen med persille har du en nydelig smaksrik lammestek.
  • Mange vil nok si at 63 grader er lite for en lammestek, men kjernetemperaturen stiger med ca fem grader når kjøttet får hvile.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest