Sennepsbakt-blomkål

Sennepsbakt blomkål

40-60 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Hel bakt blomkål er noe av det beste, og her har vi smurt hodene inn med en sennepsblanding. Raffinert som kjøttfri middag eller som tilbehør.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 grader.
  • Rens blomkålen for blader, og skjær til stilken i bunnen til slik at hodet ligger rett på en bakeplate kledd med folie eller bakepapir.
  • Del en hvitløkbåt og gni snittflaten på utsiden av blomkålhodene.
  • Pisk sammen olje og sennep, og fordel 3/4 av blandingen over blomkålhodene - også på undersiden.
  • Sett blomkålhodene over på bakeplaten og bak dem til de er møre tverst igjennom - 50 - 60 minutter.
  • La hodene hvile i noen minutter.
  • Bland sammen hakket bladpersille, revet parmesan og resten av sennepsblandingen. Fordel blandingen på blomkålhodene.
  • Server blomkålen i tykke skiver - enten som tilbehør eller som en kjøttfri middag - gjerne med kokte eller stekte poteter til.
Kilde: frukt.no Foto: Marte Garmann  
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest