Sennepsgratinert-lammecarré

Sennepsgratinert lammecarré

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Lammecarrè anses av mange som den ypperste råvare til festlige anledninger, siden den både er vakker å se på og at den er mør og full av smak. Her har vi gratinert carrèen med sennep. Enkelt tilbehør som salat, oliven, kapers og pisket rømme passer perfekt.
PORSJONER4

Ingredieser

Salat

Fremgangsmåte

  • Bruk en skarp kniv og skjær ruter i fettet på carrèen. Krydre med salt, pepper, finhakket hvitløk og timian. Brun kjøttet raskt i en varm stekepanne. Bland sammen begge senneps-typene og brødrasp og smør blandingen på kjøttet på lammecarrèen.
  • Ha carrèen i en ildfast form, stikk inn et steketermometer i kjøttet og sett formen i ovnen på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp
  • Del granateplet i to med en skarp kniv og dunk ut kjernene i en arbeidsbolle med baksiden av en spiseskje. Bland salat, granateplekjerner, svisker og olivenolje
  • Pisk rømmen med en visp til den blir stiv. Pynt med litt grønt om du har.
  • Server sennespgratinert lammecarrè med salat, pisket rømme, oliven og kapers.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest