Sennepsgravet-laks

Sennepsgravet laks

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Sennepsgravet laks passer perfekt til jul når familie og venner samles. Gravlaks er en klassiker på koltbordet og er overraskende enkelt å lage. 
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt og skjær bort synlig fett og hinner.
  • Bland sennepspulver, sennepsfrø, karve, sukker og salt.
  • Gni blandingen godt inn i laksen og dekk til med plastfolie.
  • La laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter.
  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.
  • Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.
Kilde: godfisk.no Foto: Fabian Bjørnstjerna
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest