Meny
Sesampanerte torsketunger med kålsalat

Sesampanerte torsketunger med kålsalat

Torsketunger er en utsøkt delikatesse, som kan serveres som et middagsmåltid eller en lekker kveldsrett. Den sprø kålsalaten er perfekt tilbehør.
Porsjoner4
Ingredieser
Kålsalat
Fremgangsmåte
  • Start med salaten. Strimle kålen fint, bruk gjerne ostehøvel. Hell over kokende vann, sil vannet av og spyl kålen i iskaldt vann. La den renne godt av. Rens og skjær løken i tynne ringer. Bland kål og løk.
  • Mos osten med en gaffel og rør inn rømme og persille, smak til med salt og pepper. Bland dressingen med kålen og sett salaten i kjøleskapet mens tungene stekes.
  • Klipp av det løse skinnet som sitter i den ene siden av tungene. Skyll og tørk dem godt.
  • Bland mel, salt og pepper og vend tungene i det, deretter i egg som er vispet sammen med vann og til slutt i en blanding av panermel og sesamfrø.
  • Varm olje i en stor stekepanne og stek tungene gylne og sprø, ca. 2 minutter på hver side.
  • Server tungene nystekte med kålsalat og godt brød eller byggris.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter