Sesampanerte torsketunger med kålsalat

Sesampanerte torsketunger med kålsalat

20-40 min
Middels
Print
Torsketunger er en utsøkt delikatesse, som kan serveres som et middagsmåltid eller en lekker kveldsrett. Den sprø kålsalaten er perfekt tilbehør.
PORSJONER4

Ingredieser

Kålsalat

Fremgangsmåte

  • Start med salaten. Strimle kålen fint, bruk gjerne ostehøvel. Hell over kokende vann, sil vannet av og spyl kålen i iskaldt vann. La den renne godt av. Rens og skjær løken i tynne ringer. Bland kål og løk.
  • Mos osten med en gaffel og rør inn rømme og persille, smak til med salt og pepper. Bland dressingen med kålen og sett salaten i kjøleskapet mens tungene stekes.
  • Klipp av det løse skinnet som sitter i den ene siden av tungene. Skyll og tørk dem godt.
  • Bland mel, salt og pepper og vend tungene i det, deretter i egg som er vispet sammen med vann og til slutt i en blanding av panermel og sesamfrø.
  • Varm olje i en stor stekepanne og stek tungene gylne og sprø, ca. 2 minutter på hver side.
  • Server tungene nystekte med kålsalat og godt brød eller byggris.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer