Kjøttpai

Shepherd's pai

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Dette er en britisk oppskrift men har også blitt populær hos oss. Deilig kjøttgryte av valgfri kjøttdeig med potetmos som gratineres på toppen. 
PORSJONER4

Ingredieser

potetmos

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 220 °C.

POTETMOS

  • Del potet i små biter og kok mør i vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet og mos godt med smør og kremfløte med en potetstapper eller gaffel til kremet konsistens. Tilsett salt, pepper og revet parmesan og rør godt. Smak til med salt og pepper.

FYLLET

  • Fres hakket rødløk, selleri, hvitløk og gulrotterninger i smør i en stor panne på høy varme til mykt, ca. 3 minutter. Tilsett kjøttdeig og stek videre mens den hakkes i små biter, ca. 2 minutter.
  • Rør inn Worchestershiresaus, tomatpuré, tørket rosmarin, salt og pepper. Tilsett oksekraft og la småkoke 3-4 minutter til sausen tykner. For å tykne sausen ytterligere, kan du røre sammen mel og vann og spe med litt og litt under omrøring til sausen tykner.
  • Ha kjøttblandingen i en ildfast form og fordel potetmosen utover på toppen. Stek øverst i ovnen i 10 minutter eller til potetmosen er gyllen. Dryss med persille før servering.
  • * Originalen er med lammekjøttdeig, men du kan bruke det du liker. Svin- storfe- eller kyllingkjøttdeig.