Sildedelikatesse-1
Til oppskriften

Sildedelikatesser

Lag dine egne sildedelikatesser. Med ferdig utvannede og beinfrie sildfileter er det superenkelt å lage sine egne delikatesser. Godt grovbrød smaker best til sild. Sildedelikatessene passer godt på et assortert koldtbord. 
20-40 min
Middels
Koldtbord, Pålegg
PORSJONER4

Ingredieser

Mandarinsild

Russisk sild

Norzolasild

Fremgangsmåte

Mandarinsild

  • Skjær sildefiletene i biter på skrå. Bland det meste av mandarinbåtene med silden og legg det på fat. Rør sammen majones, estragoneddik, sukker og lettrømme og smak til med lake fra mandarinene. Hell sausen over sildefiletene. Pynt med resten av mandarinbåtene.

Russisk sild

  • Skjær sildefiletene i biter på skrå. Hakk rødbeter, agurk og egg og bland det med silden. Legg sildesalaten på en seng av salatblad. Rør sammen lettrømmen, smak til med rødbetelake og hell det over silden.

Norzolasild

  • Skjær sildefiletene i biter på skrå og legg dem lagvis med løkringer i et glass eller krukke. Kok opp vann, eddik, sukker og krydder. Rør inn osten og la den smelte. Avkjøl laken før den helles over silden.
Kilde: godfisk.no Foto: Kim Holthe
Print