Meny
Sirupssnipper-1-1
Selvom det ikke er en fast tradisjon på hvilke syv sorter kaker som skal bakes til jul, er det noen slag som går igjen i de fleste husholdninger - sirupssnipper er en av disse. 
Porsjoner1 Ca. 40 kaker
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Kok opp sirup, sukker og fløte. Hell blandingen over smøret og rør til smøret er smeltet. Avkjøl blandingen til den er lunken og ha deretter i eggeplommen.
  • Sikt litt av melet sammen med krydderet og natron. Bland det i røren. Sikt mer mel i røren til deigen er såpass fast at den kan eltes jevn. Dekk til deigen, og la den stå kaldt til neste dag.
  • Ta små emner av deigen, og kjevl til ganske tynne leiver. Ikke bruk for mye mel til utbakingen. Løst mel på leiven gjør kakene grå.
  • Skjær ut snipper med en bakkelsspore. En halv skåldet mandel setter en ekstra spiss på snippene.
  • Legg kakene med snittflaten ned like før stekingen.
  • Legg kakene på en stekeplate; smurt eller med bakepapir. Stek snippene lysebrune ved 180 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.
  • Oppbevar kakene i en tørr boks.
Kilde: melk.no Foto: Mari Svenningsen

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter