Sirupssnipper-1-1

Sirupsnipper

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Selvom det ikke er en fast tradisjon på hvilke syv sorter kaker som skal bakes til jul, er det noen slag som går igjen i de fleste husholdninger - sirupssnipper er en av disse. 
PORSJONER1 Ca. 40 kaker

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok opp sirup, sukker og fløte. Hell blandingen over smøret og rør til smøret er smeltet. Avkjøl blandingen til den er lunken og ha deretter i eggeplommen.
  • Sikt litt av melet sammen med krydderet og natron. Bland det i røren. Sikt mer mel i røren til deigen er såpass fast at den kan eltes jevn. Dekk til deigen, og la den stå kaldt til neste dag.
  • Ta små emner av deigen, og kjevl til ganske tynne leiver. Ikke bruk for mye mel til utbakingen. Løst mel på leiven gjør kakene grå.
  • Skjær ut snipper med en bakkelsspore. En halv skåldet mandel setter en ekstra spiss på snippene.
  • Legg kakene med snittflaten ned like før stekingen.
  • Legg kakene på en stekeplate; smurt eller med bakepapir. Stek snippene lysebrune ved 180 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.
  • Oppbevar kakene i en tørr boks.
Kilde: melk.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest