Sis-köfte-med-sitron-hvitlok-og-persille

Sis köfte med sitron, hvitløk og persille

40-60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Sis köfte er store, saftige og smakfulle kjøttboller på spyd. Disse har en frisk smak av sitronskall. Grillspydene er et herlig alternativ til hamburger, og finfin som tapasrett!
PORSJONER4

Ingredieser

Köfte:

Fremgangsmåte

  • Ha lammekjøttdeigen i en arbeidsbolle.
  • Finhakk løk og hvitløk og bland det godt inn i kjøttdeigen sammen med finhakket persille, revet sitronskall, salt og pepper. Sett kaldt i ca. 1/2 time.
  • Del deigen i åtte like store deler. Form hver del til en oval kake og stikk et grillspyd gjennom hver.
  • Varm en stekepanne med olje eller varm en grillpanne/grill. Stek/grill köftene i 5-6 minutter til de har fått fin farge og er gjennomstekte. De kan også brunes og stekes ferdig i stekeovn.
  • Server köftene varme, gjerne med sitronen i båter ved siden av.
  • Om köftene skal grilles, bør grillspyd av tre bløtlegges i minst 1/2 time.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest