Sis-köfte-tyrkisk-kebab
Til oppskriften

Sis köfte - tyrkisk kebab II

Köfte, kofte eller kebab er vanlige navn på krydrede kjøttboller fra Midt-Østen. De finnes i et utall varianter, gjerne kraftig krydret og servert i ferske pitabrød eller lefser. Våre köfte er laget av lammekjøtt.
40-60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha lammekjøttdeigen i en arbeidsbolle.
  • Finhakk løk og hvitløk og bland det godt inn i kjøttdeigen sammen med finhakkede urter, krydder, salt og pepper. Sett kaldt i ca. 1/2 time.
  • Del deigen i åtte like store deler. Form hver del til en oval kake og stikk et grillspyd gjennom hver.
  • Varm en stekepanne med olje eller varm en grillpanne/grill. Stek/grill köftene i 5-6 minutter til de har fått fin farge og er gjennomstekte. De kan også brunes og stekes ferdig i stekeovn.
  • Server köftene som her, i ferske lefser med salat og tzatziki eller yoghurtsaus, eller med sitronbåter, stekte poteter og salat.
  • Om köftene skal grilles, bør grillspyd av tre bløtlegges i minst 1/2 time.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Print