Sis köftesi – tyrkisk kebab

Sis-köfte
40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Sis köftesi - tyrkisk kebab

Kebab med kvernet kjøtt er vanlig i østlige Middelhavsland. Lages vanligvis av lam, men kjøttdeig kan brukes i stedet. Ikke bruk karbonadedeig, det blir fort tørt.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bløtlegg grillspyd av tre i minst 1/2 time.
  • Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk foodprosessor med hakkekniv eller maskin med elteklo. Kjør blandingen til en jevn masse. La den stå kjølig i ca. 1/2 time.
  • Vask hendene godt og skyll dem under kaldt vann. Ta en liten neve kjøttfarse om gangen og pakk den rundt spydet i form av en pølse.
  • Pensle eventuelt spydene eller grillristen før spydene grilles i drøyt 5 minutter. Snu dem slik at de blir jevnt brunet rundt det hele.
  • Server med sitronbåter, stekte/grillede poteter og salat.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken