Sitronfromasj-med-rabarbrasaus-1
Til oppskriften

Sitronfromasj med rabarbrasaus

En delikat og frisk sommerdessert. 
Over 60 min
Middels
Dessert
PORSJONER4

Ingredieser

Rabarbrasaus

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, ca 5 minutter.
  • Varm opp sitronsaften og 10 g sukker i en kjele under omrøring til sukkeret har løst seg opp. Ta kjelen av platen. Hell av vannet fra gelatinen og smelt dem i sitronlaken. La blandingen avkjøles.
  • Pisk eggehviten nesten helt stiv. Tilsett 20 g sukker gradvis under visping i den stive eggehviten. Visp til det blir en luftig og stiv marengs.
  • Visp kremfløten med 60 g sukker og vaniljesukker til luftig krem i en tredje bolle. Rør inn avkjølt sitronlake i kremen med en slikkepott.
  • Til slutt vendes marengsen forsiktig inn i kremen. Fyll sitronkremen i kuvertskåler/-former og sett de i kjøleskapet i noen timer.

Rabarbrasaus

  • Løs opp sukkeret i det kokende vannet. Kjør rabarbrasyltetøy i en hurtigmikser med sukkerlaken. Er sausen for tykk, tilsettes mer sukkerlake. Sil sausen.
  • Server sitronfromasjen med rabarbrasaus og vaniljekesam.
Kilde: melk.no Foto: Aina Hole
Print