Sitronfromasj-1
Til oppskriften

Sitronfromasj

De fleste av oss har vel laget sitronfromasj på skolekjøkkenet. Det er nemlig en god, gammeldags dessert som fortjener å løftes frem igjen. 
Over 60 min
Middels
Dessert
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 7 minutter. Klem vannet ut og løs gelatinen opp i litt kokende vann.
  • Pisk kremen halvstiv. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett finrevet sitronskall i eggedosisen.
  • Hell gelatinen i en tykk stråle i eggedosisen under omrøring. Vend inn pisket krem og sitronsaft. Smak til om fromasjen er passe søt.
  • Fyll fromasj i porsjonsglass eller i en glassbolle. Dekk med plast og sett kaldt i minst et par timer eller natten over.
  • Server fromasjen med strimler av sitronskall eller lime.
Kilde: frukt.no
Print