Sitrusgravet-laks-1
Til oppskriften

Sitrusgravet laks

Gravet laks er lett å lage og smaker mye bedre enn når den blir kjøpt ferdig. Prøv denne oppskriften der laksen er gravet med appelsin, sitron og lime. 
Over 60 min
Middels
Koldtbord, Pålegg
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann og tørk godt, og skjær bort synlig fett og hinner.
  • Bland salt, sukker og finhakket grønnpepper.
  • Skyll appensin, sitron og lime, riv det ytterste skallet med et fint rivjern, og bland inn i krydderblandingen.
  • Gni laksen godt inn i blandingen og press saften av sitrusfruktektene over laksen.
  • Dekk til med plastfolie og la laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter.
  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.
  • Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.
Kilde: godfisk.no Foto: Fabian Bjørnstjerna
Print