Sjokoladefondant-1

Sjokoladefondant med blåbærsorbet

Sjokoladefondant med flytende sjokolade er rett og slett nydelig! Prøv gjerne sammen med litt hjemmelaget blåbærsorbet og stivpisket crème fraîche.

Til oppskriften

Sjokoladefondant med blåbærsorbet

20-40 min
Middels
Dessert, Kaker
PORSJONER12

Ingredieser

Blåbærsorbet

Fremgangsmåte

  • Del smør og sjokolade i grove biter, og smelt over vannbad.
  • Rør sammen eggeplommer, egg, sukker og mel. Tilsett sjokoladesmøret.
  • Fyll massen i godt smurte aluminiumsformer eller muffinsformer til de er 2/3 fulle.
  • Stekes i ovnen på 200 °C i ca 7 minutter. De skal være faste utenpå og flytende inni.

Blåbærsorbet

  • Press saften av sitron i en bolle, og tilsett alle ingrediensene. Miks alt sammen i en hurtigmikser.
  • Sett blandingen i en fryser i minimum 1 time.
Kilde: melk.no Foto: Mari Svenningsen
Print