Sjokoladekake i langpanne

 

Sjokoladekake i langpanne

Ca. 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
En saftig og søt sjokoladekake som passer perfekt til en hver anledning! Oppskriften er enkel, så denne klarer alle å bake.
PORSJONER1 kake

Ingredieser

Sjokoladekake

Glasur

Fremgangsmåte

  • Sjokoladekake: Smelt smøret og ha det i en bakebolle sammen med egg og sukker. Bland sammen og visp det luftig med en kjøkkenvisp enten for hånd eller i maskin, ca. 6 minutter.
  • Rør ut rømmen i 3,5 dl vann. Bland hvetemel, kakao, natron og salt sammen i et stort dl-mål. Tilsett deretter det tørre og våte vekselsvis oppi eggeblandingen. Rør kakerøren godt sammen.
  • Kle en liten langpanne, ca. 25×35 cm, med bakepapir eller smør den godt. Hell røren over i formen.
  • Stek sjokoladekaken midt i ovnen på 180°C i 30-40 minutter. Kaken avkjøles på rist.
  • Glasur: Mål opp smør i en bakebolle, og la det bli mykt i romtemperatur. Ha i resten av ingrediensene bortsett fra kaffe, og bland godt sammen. Spe med kaffe til en passe tykk glasur, eller ønsket smak.
  • Når kaken er avkjølt smør et godt lag med glasur på. Pynt kaken med grovhakkede valnøtter og hasselnøtter.
  • Tips: Varier pynten etter anledning. Bruk seigmenn og annet godteri til barnebursdagen, og valnøtter eller jordbær til de voksne.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Nadin Martinuzzi
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest