Meny
Sjokoladekake i langpanne

 

En saftig og søt sjokoladekake som passer perfekt til en hver anledning! Oppskriften er enkel, så denne klarer alle å bake.
Porsjoner1 kake
Ingredieser
Sjokoladekake
Glasur
Fremgangsmåte
  • Sjokoladekake: Smelt smøret og ha det i en bakebolle sammen med egg og sukker. Bland sammen og visp det luftig med en kjøkkenvisp enten for hånd eller i maskin, ca. 6 minutter.
  • Rør ut rømmen i 3,5 dl vann. Bland hvetemel, kakao, natron og salt sammen i et stort dl-mål. Tilsett deretter det tørre og våte vekselsvis oppi eggeblandingen. Rør kakerøren godt sammen.
  • Kle en liten langpanne, ca. 25×35 cm, med bakepapir eller smør den godt. Hell røren over i formen.
  • Stek sjokoladekaken midt i ovnen på 180°C i 30-40 minutter. Kaken avkjøles på rist.
  • Glasur: Mål opp smør i en bakebolle, og la det bli mykt i romtemperatur. Ha i resten av ingrediensene bortsett fra kaffe, og bland godt sammen. Spe med kaffe til en passe tykk glasur, eller ønsket smak.
  • Når kaken er avkjølt smør et godt lag med glasur på. Pynt kaken med grovhakkede valnøtter og hasselnøtter.
  • Tips: Varier pynten etter anledning. Bruk seigmenn og annet godteri til barnebursdagen, og valnøtter eller jordbær til de voksne.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Nadin Martinuzzi

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter