Sjokolademousse-med-appelsin-1
Til oppskriften

Sjokolademousse med appelsin

Hvem kan vel motstå hjemmelaget sjokolademousse? Med appelsin smaker moussen ekstra godt. 
Under 20 min
Enkel
Dessert
PORSJONER4

Ingredieser

Pynt

Fremgangsmåte

SJOKOLADEMOUSSE

  • Ha sjokolade i en bolle og sett over et vannbad.(en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Rør inn eggeplommer, vaniljesukker og appelsinskall i den smeltede sjokoladen. Ta bollen ut av vannbadet og visp kraftig mens sjokoladen avkjøles i 1-2 minutter.
  • Visp kremfløte til luftig krem og bland den med sjokoladekremen. Visp eggehviter stive og bland forsiktig inn i sjokolademoussen.

PYNT

  • Fordel moussen i porsjonsglass og la den stå i kjøleskapet i minst 1 - 2 timer før servering. Pynt med revet mørk sjokolade.
  • Pynt gjerne med revet appelsinskall.
  • Tips: For å få en vakker sjokoladesløyfe på toppen, kan du bruke potetskreller, ostehøvel eller rivjern på en plate med kald sjokolade.
Kilde: tine.no
Print