Sjokolademousse-1

Sjokolademousse

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Appelsin og sjokolade er en klassisk og nydelig smakskombinasjon. I denne luftige sjokolademoussen setter revet sjokolade ekstra spiss på smaksopplevelsen. 
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Brekk sjokoladen i biter og smelt i en kjele over forholdsvis svak varme. Rør inn kakao og finrevet skall fra appelsinen. Visp inn smøret, litt om gangen.
  • Skill eggene. Visp inn én og én eggeplomme til blandingen er lett og luftig.
  • Stivpisk eggehvitene. Visp inn melis til hvitene blir litt seige. Bland dem forsiktig inn i sjokoladen, litt om gangen.
  • Fordel moussen i dessertglass og avkjøl.
  • Pynt med appelsin og høvlet sjokolade ved servering.

SLIK LAGER DU APPELSINFILETER

  • Bruk en skarp kniv og skjær av topp og bunn på appelsinen. Skjær så av skallet slik at du får med alt det hvite. Hold appelsinen i en hånd, og skjær ut appelsinbåtene slik at de hvite hinnene rundt båtene ikke blir med. La appelsinfiletene renne av seg på litt papir.
Kilde: matprat.no Foto: Astrid Hals
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stikkord for denne oppskriften