Sjokolademousse-1
Til oppskriften

Sjokolademousse

Appelsin og sjokolade er en klassisk og nydelig smakskombinasjon. I denne luftige sjokolademoussen setter revet sjokolade ekstra spiss på smaksopplevelsen. 
20-40 min
Middels
Dessert
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Brekk sjokoladen i biter og smelt i en kjele over forholdsvis svak varme. Rør inn kakao og finrevet skall fra appelsinen. Visp inn smøret, litt om gangen.
  • Skill eggene. Visp inn én og én eggeplomme til blandingen er lett og luftig.
  • Stivpisk eggehvitene. Visp inn melis til hvitene blir litt seige. Bland dem forsiktig inn i sjokoladen, litt om gangen.
  • Fordel moussen i dessertglass og avkjøl.
  • Pynt med appelsin og høvlet sjokolade ved servering.

SLIK LAGER DU APPELSINFILETER

  • Bruk en skarp kniv og skjær av topp og bunn på appelsinen. Skjær så av skallet slik at du får med alt det hvite. Hold appelsinen i en hånd, og skjær ut appelsinbåtene slik at de hvite hinnene rundt båtene ikke blir med. La appelsinfiletene renne av seg på litt papir.
Kilde: matprat.no Foto: Astrid Hals
Print