Sjokoladetrøffel-1
Til oppskriften

Sjokoladetrøffel

Hjemmelaget sjokoladetrøffel med mørk sjokolade, konjakk og kakao. Trøflene er enkle å lage, men resultatet blir best hvis du lager dem over to dager. Da rekker de å bli ordentlig kalde før du ruller dem til kuler. 
40-60 min
Enkel
Dessert, Julemat
PORSJONER1 ca. 30 stk

Ingredieser

TIL Å RULLE I

Fremgangsmåte

DAG 1

  • Kok opp fløte. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet og ha i konjakk. Hell røren i en form, dekk til og sett det kaldt natten over.

DAG 2

  • Lag kuler med "kulejern" som er skylt i varmt vann. Et kulejern er et kjøkkenverktøy som brukes til å lage fruktkuler med. Du får kjøpt det på butikker som Jernia, men du kan også bruke hendene til å forme kuler. Husk at varme hender smelter sjokoladen, så her må det jobbes raskt!
  • Rull trøflene i kakaopulver og oppbevar kjølig. Du kan også rulle trøflene i melis eller hakkede nøtter.
  • Tips: Trøflene kan smaksettes med det du vil. Hva med å prøve en variant med appelsin?
Kilde: tine.no
Print