Sjokoladkjeks-med-marsipan-1

Sjokoladkjeks med marsipan

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Her har du en fin oppskrift på småkaker som du enten kan gi bort i gave eller ha i kremmerhus som du henger på juletreet. 
PORSJONER1 35 stk

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 190 °C. Smør to stekebrett. Rør smør og sukker hvitt i en bolle. Tilsett egg og pisk blandingen sammen.
  • Sikt mel og kakao i røren. Bland deigen sammen med en treskje, og deretter med rene hender. Elt sammen til en løs deig.
  • Kjevle ut ca halvparten av deigen på en lett melstrødd arbeidsplate. Tykkelsen skal være ca 5 mm (tenk pepperkaker). Bruk en 5 cm stor utstikker. Et lite glass kan også gjøre nytten. Stikk ut rundinger og kjevle ut deigen etter behov inntil du har ca 36 rundinger.
  • Del marsipanen i 36 like store biter. Trill marsipanbitene til kuler, trykk dem lett flate og legg én på hver deigrunding.
  • Kjevl ut resten av deigen, stikk ut flere rundinger og legg dem på marsipanen. Trykk deigen godt langs kanten.
  • Stek småkakene i ca 10 minutter eller inntil de har hevet seg og begynner å sprekke i overflaten. Avkjøles på stekebrettet i noen minutter og avkjøles videre på rist.
  • Smelt sjokoladen over vannbad. Ha den i en sprøytepose, og sprøyt raskt et mønster på kakene.
Kilde: melk.no Foto: Aina Hole
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stikkord for denne oppskriften