Sjørøvergryte
Til oppskriften

Sjørøvergryte

Alle barn vil ha mat som smaker godt og maten skal helst være gøyal å spise. Slipp gjerne barna til i matlagingen. Det kan være morsomt og appetittvekkende. Her er en oppskrift som er lett for barna å være med på å lage. Oppskriften er beregnet i barneposjoner. 
20-40 min
Enkel
Gryteretter, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær biff i terninger og sopp i båter. Finhakk hvitløk.
  • Brun biffterninger i flere omganger i en gryte med margaring.
  • Ha alt kjøttet tilbake i gryten og dryss på hvetemel. Hell på buljong, tomatbønner og ha i chilipepper.
  • Stek sopp og hvitløk gyllent i en stekepanne med margaring. Ha det over i gryten med kjøttet.
  • La gryten småkoke i 10-15 minutter. Tilsett sukkererter like før servering og smak til med salt. Juster eventuelt fargen med litt sukkerkulør.
  • Server gjerne med kokte poteter.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print