Skalldyr-til-fest-1
Til oppskriften

Skalldyr til fest

Skalldyr som hummer, kongekrabbe, blåskjell og kamskjell passer yppelig når du vil invitere gode venner til et flott festmåltid fra havet. 
20-40 min
Enkel
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Vask blåskjellene og surr dem på høy varme med finhakket hvitløk og sjalottløk.
  • Hell på vin og damp skjellene under lokk til de åpner seg, 4-5 minutter. Rist på kjelen et par ganger.
  • Ta opp skjellene og dryss på litt finhakket bladpersille.
  • Del hummeren i to og ta ut magesekken (paven) som sitter bak øynene.
  • Knekk skallet på klørne med en kraftig kniv. Del sjøkrepsene i to og ta ut den mørke strengen.
  • Skjær den hvite kamskjellmuskelen i tynne skiver, drypp på noen dråper god olivenolje og sitronsaft, dryss på salt og pepper og legg skjellmaten i små skåler eller skjeer.
  • Knekk kongekrabbebenet og ta ut kjøttet. Del det i passende biter og anrett på fatet i små skåler.
  • Anrett blåskjellene, sjøkrepsen, hummer og kongekrabbe på et fat med knust is.
  • Legg på sitronbåter og frisk bladpersille.
Kilde: godfisk.no Foto: Alf Børjesson
Print