Skalldyr-til-fest-1

Skalldyr til fest

20-40 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Skalldyr som hummer, kongekrabbe, blåskjell og kamskjell passer yppelig når du vil invitere gode venner til et flott festmåltid fra havet. 
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Vask blåskjellene og surr dem på høy varme med finhakket hvitløk og sjalottløk.
  • Hell på vin og damp skjellene under lokk til de åpner seg, 4-5 minutter. Rist på kjelen et par ganger.
  • Ta opp skjellene og dryss på litt finhakket bladpersille.
  • Del hummeren i to og ta ut magesekken (paven) som sitter bak øynene.
  • Knekk skallet på klørne med en kraftig kniv. Del sjøkrepsene i to og ta ut den mørke strengen.
  • Skjær den hvite kamskjellmuskelen i tynne skiver, drypp på noen dråper god olivenolje og sitronsaft, dryss på salt og pepper og legg skjellmaten i små skåler eller skjeer.
  • Knekk kongekrabbebenet og ta ut kjøttet. Del det i passende biter og anrett på fatet i små skåler.
  • Anrett blåskjellene, sjøkrepsen, hummer og kongekrabbe på et fat med knust is.
  • Legg på sitronbåter og frisk bladpersille.
Kilde: godfisk.no Foto: Alf Børjesson
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest