Skalldyrsuppe-1

Skalldyrsuppe

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Skalldyrsuppe kokt på kraft av rekeskall gir en ekte god skalldyrsmak. Ta deg tid og kok kraften den tiden den skal ha. Dette er en suppe til fest. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens rekene og legg de til side. Ta vare på skallet også, dette skal brukes senere.
  • Grovhakk løk og gulrot, skjær tomat i båter og finhakk persille.
  • Surr sammen persille, fennikelfrø, pepper, estragon og korianderfrø i smør.
  • Tilsett rekeskallet, gulrot og hvitløk og la det surre i ca. 10 minutter på middels varme.
  • Tilsett tomatpuré, tomat, hvitvinseddik, hvitvin og vann til det står 3 cm over rekeskallet og grønnsakene.
  • Kok kraften i 25 minutter på middels varme. Tilsett fløten og kok opp.
  • Sil kraften slik at du får fjernet rekeskallet og grønnsaksrestene.
  • Tilsett créme fraîche og pisk suppen med stavmikser til den blir jevn. Smak til med salt.
  • Avokadokrem
  • Ta ut avokadokjøttet og mos med limesaft og hvitløk. Smak til med salt og sukker.
  • Bland i crème fraîche og rør til en glatt puré.
  • Stek rugbrødskiver i stekepanne med noen dråper olivenolje, og anrett med avokadokrem, noen reker og frisk koriander. Press over litt sitronsaft.
  • Legg reker i varme suppetallerkener og øs opp suppen.
  • Server suppen med brødskivene med avokadokrem.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen