Skinke-og-lokpai-1
Til oppskriften

Skinke- og løkpai

En pai trenger ikke være så vanskelig å lage. Den kan fylles med nesten hva som helst. Prøv denne enkle skinke- og løkpaien. Den kan spises som den er, eller serveres med en deilig frisk salat og kanskje litt tzatziki til. 
Over 60 min
Middels
Pai
PORSJONER4

Ingredieser

Deig

Fyll

Fremgangsmåte

  • Start med å lage paibunnen. Smuldre margarin i hvetemelet og kna det godt sammen med hendene. Ha i vannet og kna det videre sammen til en deig. La deigen hvile kaldt ca. 30 minutter.
  • Trykk deigen ut i en paiform og prikk den godt med en gaffel. Forstek bunnen på 200 grader i ca. 15 minutter.
  • Skrell løken og skjær den i båter. Purre vaskes godt og skjæres i ringer. Skjær skinken i strimler eller terninger. Fres løk, purre og skinke i litt margarin eller olje i en stekepanne.
  • Bland fløtemelk, egg og revet ost. Tilsett krydder. Legg løk, purre og skinke i paibunnen og hell osteblandingen over.
  • Stek paien på 180 grader i ca. 30 minutter.
Print