Meny
Skinkegranteng0

 

Dette er en barnevennlig og sunn skinkegrateng. Alt blandes enkelt, uten at du behøver å skille egg og stivpiske eggehviter.
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Finhakk løk og skjær eventuelt skinke i biter.
  • Tips! Du kan bruke både kokt skinke, smårettskinke, rester av juleskinke/sommerskinke eller du kan bruke pålegg av kylling eller kalkun.
  • Varm olje i en panne og surr løk til den er blank. Tilsett purre og stek det raskt, ca. 1-2 minutter.
  • Pisk egg og tilsett melk, cottage cheese, salt, pepper, løk og purre. Hell eggeblandingen i en smurt, ildfast form.
  • Fordel revet ost på toppen og stek skinkegratengen på 200 °C, nederste rille i ca. 30 minutter eller til eggestanden har stivnet og fått fin farge.
  • Tips! Steketiden kan variere etter hvor stor eller liten form du bruker og etter hvor mange porsjoner du lager til. Jo tykkere gratengen er, jo lengre steketid trenger den.
  • Server med grovt brød og salat.
Kilde: matprat.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter