Skinkegranteng0

 

Til oppskriften

Skinkegrateng

Dette er en barnevennlig og sunn skinkegrateng. Alt blandes enkelt, uten at du behøver å skille egg og stivpiske eggehviter.
20-40 min
Enkel
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Finhakk løk og skjær eventuelt skinke i biter.

Du kan bruke både kokt skinke, smårettskinke, rester av juleskinke/sommerskinke eller du kan bruke pålegg av kylling eller kalkun.

  • Varm olje i en panne og surr løk til den er blank. Tilsett purre og stek det raskt, ca. 1-2 minutter.
  • Pisk egg og tilsett melk, cottage cheese, salt, pepper, løk og purre. Hell eggeblandingen i en smurt, ildfast form.
  • Fordel revet ost på toppen og stek skinkegratengen på 200 °C, nederste rille i ca. 30 minutter eller til eggestanden har stivnet og fått fin farge.

Steketiden kan variere etter hvor stor eller liten form du bruker og etter hvor mange porsjoner du lager til. Jo tykkere gratengen er, jo lengre steketid trenger den.

  • Server med grovt brød og salat.
Kilde: matprat.no
Print