Meny

Skinkepai II

Skinkepai

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Skinkepai II

Når du har lært deg å lage en paibunn og hvor mange egg du trenger til fyllet, finnes det nesten ikke grenser for hva du kan ha i en pai. Pai er kjempedeilig mat å servere til middag, og restene er supre å ha i matpakka
PORSJONER4

Ingredieser

Paifyll

Fremgangsmåte

  • Lag paideig først. Smuldre margarin og mel til en grynete masse uten klumper. Tilsett vann og kna deigen raskt sammen. Bruk litt mer mel om nødvendig. Pakk deigen i litt plastfolie og legg den i kjøleskapet mens du forbereder resten.
  • Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  • Del brokkoli i små buketter. Kok opp en kjele med vann og forvell brokkolibukettene (kok dem i ca. 1 minutt). Hell av kokevannet og skyll med kaldt vann.
  • Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Sett til side.
  • Trykk deigen ut i en liten paiform på 20 cm, pass på at den er like tykk over alt. Bruk en gaffel til å prikke den med (stikke hull i bunnen).
  • Sett paiformen midt i stekeovnen og forstek paiskallet i 12-15 minutter, til den begynner å bli gyllen.
  • Ta paiformen ut av stekeovnen. Ha skinke, hvitløk, purre og brokkolibuketter over bunnen. Hell eggeblandingen over og dryss ost på toppen.
  • Senk varmen i stekeovnen til 180 °C og stek paien midt i ovnen i 25-30 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en fin, gyllenbrun farge.
  • 10. Server paien nystekt eller lun, gjerne med en god, frisk salat ved siden av.
  • Tips! Har du ikke akkurat de ingrediensene som står her, kan du ha nesten hva som helst i en pai. Pølse- eller kjøttrester i terninger, og masse forskjellige grønnsaker smaker godt. Husk å forvelle harde grønnsaker som løk og brokkoli.
Kilde: matprat.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også