Skinkestek-i-leirgryte

Skinkestek i leirgryte

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Bruk av leirgryte er en eldgammel koketeknikk. Provencekrydder gir denne skinkesteken en nydelig smak av Frankrike. Bare husk å bløtlegge leirgryta 1 time før bruk. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær smale render i svoren med en skarp kniv. Gni steken godt inn med salt, pepper og provencekrydder. Dette kan med fordel gjøres dagen i forveien slik at steken får ta til seg smak.
  • Del gulrøtter og selleri i biter og løken i båter. Finhakk hvitløk.
  • Legg grønnsakene i bunnen på leirgryten, eller i en ildfast form. Plasser steken oppå grønnsakene og hell over vinen.
  • Legg lokk på formen, eller pakk den inn i aliminiumsfolie, og stek på 225° C i ca. 2 1/2 time, eller til steketermometeret viser 75° C.
  • Serveres med godt, ferskt brød eller små poteter.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest