Skinkestek-i-leirgryte
Til oppskriften

Skinkestek i leirgryte

Bruk av leirgryte er en eldgammel koketeknikk. Provencekrydder gir denne skinkesteken en nydelig smak av Frankrike. Bare husk å bløtlegge leirgryta 1 time før bruk. 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær smale render i svoren med en skarp kniv. Gni steken godt inn med salt, pepper og provencekrydder. Dette kan med fordel gjøres dagen i forveien slik at steken får ta til seg smak.
  • Del gulrøtter og selleri i biter og løken i båter. Finhakk hvitløk.
  • Legg grønnsakene i bunnen på leirgryten, eller i en ildfast form. Plasser steken oppå grønnsakene og hell over vinen.
  • Legg lokk på formen, eller pakk den inn i aliminiumsfolie, og stek på 225° C i ca. 2 1/2 time, eller til steketermometeret viser 75° C.
  • Serveres med godt, ferskt brød eller små poteter.
Print