Skinkestek-med-rodkal-og-rodbetesalat
Til oppskriften

Skinkestek med rødkål- og rødbetesalat

Sprø svor minner om selveste julekvelden! Den saftige skinkesteken i kombinasjon med en frisk rødkål- og rødbetsalat er snadder gjestemat med deilige smaker av jul. 
Over 60 min
Middels
Middag
Norge
PORSJONER8

Ingredieser

Rødkål- og rødbetesalat

Dressing

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 230 °C.
  • Svoren skal stripes med 1/2 cm mellomrom. Skjær godt ned i fettet, men ikke i kjøttet. Gni steken inn med salt og pepper, gjerne dagen i forveien.
  • Legg steken i en ildfast form. Tilsett varmt vann. Dekk formen med aluminiumfolie. Sett langpannen midt i stekeovnen i ca. 45 minutter til svoren begynner å sprike.
  • Fjern folien og skru ned temperaturen til 175 °C. Stikk et steketermometer inn i steken og stek videre til steketermometeret viser 68 °C for medium stekt eller 74 °C for gjennomstekt. Du kan eventuelt bruke grillen de siste minuttene, for å få sprø svor. La steken hvile i 15-20 minutter.
  • Finsnitt rødkål. Skrell rødbetene og riv dem grovt på et rivjern. Finhakk løk. Bland rødkål, rødbete, rødløk, kapers og hakket dill til en fargerik salat.
  • Bland sammen dressingen og hell den over salaten. Den kan serveres med en gang, men blir bedre om den får stå og trekke smak en stund.
  • Tips: Bruk en ostehøvel til å snitte rødkålen, da blir strimlene ekstra tynne og delikate. Har den snittede løken en sterk smak, kan den ligge i kaldt noen minutter før vannet helles av, og løken blandes med resten av salaten.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print