Skogsgryte
Til oppskriften

Skogsgryte

Skogsgryte er en fyldig gryte med mye smak, og er så nært man kommer en viltgryte uten å ha viltkjøtt tilgjengelig.
Middels
Middag, Tradisjon
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i terninger på 3x3 cm.
  • Brun kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne og ha det over i en gryte.
  • Skjær løk i båter. Skjær gulrot og persillerot i skiver. Ha det i gryten sammen med knust einebær.
  • Ha i vann, kok opp og senk varmen. La det trekke i 30 minutter.
  • Del opp soppen, stek den og ha den over i gryten. Rør hvetemel godt ut i rømme og melk, og hell det over i gryten sammen med solbærsaft og timian.
  • La alt koke opp igjen og la det trekke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Server med kokte poteter og tyttebær.
  • Skogsgryte kan også lages på samme måte med elgkjøtt.
Print