Meny
skolebrod
Klassiske skolebrød, og kalt skoleboller, er søte hveteboller med eggekrem og melisglasur, dyppet i kokosmasse. Server dem i helgen, til kaffen eller som turmat.
Porsjoner24 boller
Ingredieser
Eggekrem
til pynt
Fremgangsmåte
  • Del smøret opp i små terninger og legg på tallerken slik at det blir romtemperert.
  • Ha mel, sukker, kardemomme og melk i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller 5-8 minutter på lav hastighet i kjøkkenmaskin.
  • Tilsett smøret når deigen er nesten ferdig, og elt til du har en fin og jevn deig.Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
Eggekrem
  • Lag den mens deigen hever. Ha fløte, melk og sukker i en kjele og varm opp til kokepunktet.
Tips!
  • Ønsker du vaniljesmak på eggekremen, tilsett frø fra én vaniljestang i kremen under oppvarmingen.
  • Bland sammen egg og eggeplommer i en bolle. Tilsett maisennamelet og rør ut. Hell blandingen i den varme fløte-melken. Rør godt til klumpefri røre og sett til avkjøling.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 24 like store emner og trill runde boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned på midten.
  • Dekk bollene med et klede,og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 20-30 minutter.
  • Legg ca. 1 ss med eggekrem på hver bolle. Pensle med egg rundt kanten av bollene.
  • Stek skolebrød midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
  • Når de er blitt kalde smør med melisglasur og dypp dem i en skål med kokos.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Chris Erlbeck

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter