Skrei-i-skinke-med-jordskokkpuré-1

Skrei i skinke med jordskokkpuré

40-60 min
Middels
Print
Her er en herlig variant av skrei. Skrei med pesto og basilikum surret i spekeskinke er smakfullt, og med jordskokkpuré, sjampinjong og ruccolasalat er det er perfekt middag. 
PORSJONER4

Ingredieser

Jordskokkpuré

tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær skreien i jevnstore porsjonsstykker, skjær hvert stykke nesten helt igjennom på det tykkeste og brett dem ut til det dobbelte.
  • Ha pesto og basilikumblader på ene halvdelen av stykkene og brett dem sammen igjen.
  • Surr 2 skiver spekeskinke rundt hvert fiskestykke og brun dem lett i en stekepanne med smør, ca. 1-2 minutter.
  • Etterstek stykkene i stekeovnen i ca. 4 minutter.

Jordskokkpuré

  • Skrell jordskokk og kok godt mør i usaltet vann. Hell av kokevannet og la dampe fra seg litt. Mos jordskokk, rør inn smør og kremfløte til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Del hver sjampinjong i fire og brun dem lett i tørr stekepanne. Tilsett smør og stek soppene i ca. 5 minutter.
  • Server skreien med jordskokkpuré, sjampinjong og ruccolasalat.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer