Meny
Skrei kokt i grønnsakbuljong med soyasmør

Skrei kokt i grønnsakbuljong med soyasmør

 

Når fisken kokes/trekker i en god grønnsakbuljong blir den ekstra delikat.
Porsjoner4
Ingredieser
  • 700 g skreifilet m/skinn u/ben eller 4 store skiver skrei
Grønnsakbuljong
Soyasmør
Fremgangsmåte
  • Del skreifileten i fire jevnstore stykker. Rens eventuelt fiskeskiver rene for blod og grå hinner i buken.
  • Rens og grovkutt alle grønnsakene til buljongen, appelsin og sitron skal ikke deles mer. Kok alt i vann med salt i ca. 15 minutter. Legg i fisken og la den trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 8 minutter.
  • Lag soyasmøret mens fisken trekker. Brun smøret lett. Rens og finhakk hvitløken. Splitt opp chili og skrap ut frø og skillevegger. Finhakk chilien. Rør hvitløk, chili, soyasaus revet skall og saft av sitron i smøret.
  • Server fisken med kokte poteter og gulrøtter, drypp soyasmør over.
Tips
  • Grønnsakbuljongen har god smak og kan brukes til suppe. Fisk opp appelsin og sitron før du lager suppen etter din favorittoppskrift.
Kilde: godfisk.no Foto: Svein Brimi

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter