Skrei kokt i grønnsakbuljong med soyasmør

 

Skrei kokt i grønnsakbuljong med soyasmør

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Når fisken kokes/trekker i en god grønnsakbuljong blir den ekstra delikat.
PORSJONER4

Ingredieser

  • 700 g skreifilet m/skinn u/ben eller 4 store skiver skrei

Grønnsakbuljong

Soyasmør

Fremgangsmåte

  • Del skreifileten i fire jevnstore stykker. Rens eventuelt fiskeskiver rene for blod og grå hinner i buken.
  • Rens og grovkutt alle grønnsakene til buljongen, appelsin og sitron skal ikke deles mer. Kok alt i vann med salt i ca. 15 minutter. Legg i fisken og la den trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 8 minutter.
  • Lag soyasmøret mens fisken trekker. Brun smøret lett. Rens og finhakk hvitløken. Splitt opp chili og skrap ut frø og skillevegger. Finhakk chilien. Rør hvitløk, chili, soyasaus revet skall og saft av sitron i smøret.
  • Server fisken med kokte poteter og gulrøtter, drypp soyasmør over.

Tips

  • Grønnsakbuljongen har god smak og kan brukes til suppe. Fisk opp appelsin og sitron før du lager suppen etter din favorittoppskrift.
Kilde: godfisk.no Foto: Svein Brimi
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest