Meny
Skrei-med-horizo-1
I denne oppskriften møter den milde og friske smaken av skrei den spenstige og sterke smaken av chorizo. Dette er en vinner til fest. 
Porsjoner4
Ingredieser
potetmos
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær skreifileten i porsjonsstykker.
  • Rør saltet ut i vann og la skreien ligge i vannet i 15 minutter.
  • Ta skreistykkene ut av vannet og tørk dem med tørkepapir.
  • Stek skreistykkene med skinnsiden ned i solsikkeolje i en varm stekepanne til skinnet er brunt, ca. 3 minutter.
  • Legg stykkene over i en smurt ildfast form med skinnsiden opp og stek i stekeovnen til den er ferdig, ca. 3 minutter.
  • Skjær chorizo i skiver og stek dem sprø i stekefettet fra skreien.
  • Skjær persille i strimler, ta kjernene ut av granateple og riv skall av sitron.
  • Bland persille, granateple og sitronskall med chorizopølse.
Potetmos
  • Skrell potet og skjær i skiver.
  • Kok potetskivene møre, mos dem, og rør inn melk og smør til passe konsistens.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server skreien med chorizoblandingen og potetmos.
Kilde: godfisk.no Foto: Oliver Brachat

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter