Meny
Skrei med sandefjordsmør
Skrei med sandefjordsmør er en klassiker i norske hjem. Med potet, gulrot og purre er søndagsmiddagen komplett. 
Porsjoner4
Ingredieser
Sandefjordsmør
tilbehør
Fremgangsmåte
  • Skjær skreifileten i porsjonsstykker.
  • Kok opp vann i en vid kasserolle, tilsett salt og eddik, og skru av varmen. Ha skreistykkene i vannet og la trekke under lokk i 7-10 minutter.
Sandefjordsmør
  • Kok opp kremfløte og la det småkoke under omrøring til mengden er halvert. Trekk kasserollen av platen og pisk inn terninger av kaldt smør. Sausen må ikke koke, da skiller den seg. Smak til med sitronsaft og rør inn hakket persille.
Tilbehør
  • Skrell potet og og gulrot, og rens purre. Skjær gulrot og purre i skiver.
  • Kok potet møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter.
  • Ha i gulrot når det gjenstår 10 minutter av koketiden, og purre når det gjenstår 5 minutter.
  • Server skreien med sandefjordsmør, potet, gulrot og purre,
Kilde: godfisk.no Foto: Sentralen

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter