Skrei med sandefjordsmør

Skrei med sandefjordsmør

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Skrei med sandefjordsmør er en klassiker i norske hjem. Med potet, gulrot og purre er søndagsmiddagen komplett. 
PORSJONER4

Ingredieser

Sandefjordsmør

tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skjær skreifileten i porsjonsstykker.
  • Kok opp vann i en vid kasserolle, tilsett salt og eddik, og skru av varmen. Ha skreistykkene i vannet og la trekke under lokk i 7-10 minutter.

Sandefjordsmør

  • Kok opp kremfløte og la det småkoke under omrøring til mengden er halvert. Trekk kasserollen av platen og pisk inn terninger av kaldt smør. Sausen må ikke koke, da skiller den seg. Smak til med sitronsaft og rør inn hakket persille.

Tilbehør

  • Skrell potet og og gulrot, og rens purre. Skjær gulrot og purre i skiver.
  • Kok potet møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter.
  • Ha i gulrot når det gjenstår 10 minutter av koketiden, og purre når det gjenstår 5 minutter.
  • Server skreien med sandefjordsmør, potet, gulrot og purre,
Kilde: godfisk.no Foto: Sentralen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest