Meny
Skrei med spinat og appelsinsaus
Skrei er en klassiker på middagsbordet om vinteren. Med en smaksrik appelsinsaus, spinat og parmaskinke løftes retten til et helt nytt nivå.
Porsjoner4
Ingredieser
Potetmos
Appelsinsaus
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 230 °C.
  • Skrap skreiskinnet godt, dryss salt over fisken og la den ligge i 10 minutter.
  • Skyll av saltet og tørk godt med tørkepapir, og skjær fileten i porsjonsstykker.
  • Knus hvitløksfedd lett med flatsiden av en kjøkkenkniv.
  • Varm olivenolje i en stekepanne, ha i hvitløk og timian, og stek skreien med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 4 minutter.
  • Snu skreien, tilsett smør og trekk stekepannen av varmen. La skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca. 4 minutter.
  • Legg parmaskinke på et stekebrett med bakepapir, og stek sprø i stekeovnen, ca. 5 minutter.
Potetmos
  • Skrell potet, skjær i biter og kok møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter.
  • Hell av kokevannet og mos potetene med en potetmoser eller en gaffel.
  • Tilsett smør og helmelk, og mos til ønsket konsistens.
  • Smak til med salt og pepper.
Appelsinsaus
  • Press saften av appelsin og sil over i en kasserolle.
  • Finhakk chili og ha i kasserollen.
  • Kok opp og la det småkoke til mengden er halvert.
  • Pisk inn crème fraîche og la sausen småkoke i ca. 4 minutter.
  • Ta kasserollen av varmen og rør inn kaldt smør i terninger rett før servering.
Tilbehør
  • Stek spinat i smør til det faller lett sammen, og smak til med salt og pepper.
  • Server skreien med parmaskinke, potetmos, appelsinsaus og spinat.
Kilde: godfisk.no Foto: Norwegian Seafood Council

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter