Meny
Skrei med tomat og hvitløk og rødvinssaus

Skrei med tomat og hvitløk og rødvinssaus

Den faste, hvite fisken får følge som setter ekstra smak og farge.
Porsjoner4
Ingredieser
Rødvinssaus
Fremgangsmåte
  • Forvarm stekeovnen til 180 ◦ C.
  • Skjær fiskefileten i fire jevnstore stykker, dryss dem med salt på begge sider og la dem ligge i ca. 10 minutter. Tørk fisken og brun den lett på begge sider i olje. Legg fisken over i ildfast form.
  • Fres sjalottløk, hvitløk og tomater i oljen etter fisken, i 3-4 minutter. Bland inn timian og hell det over fisken. Dryss på mandelflak og bak fisken i ovn til den er akkurat gjennomkokt, 8-10 minutter.
  • Lag sausen mens fisken står i ovnen. Kok sjalottløk, rødvinseddik og rødvin inn til det bare er ca. ½ dl igjen. Visp inn smør i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg. Smak til med salt.
  • Server fisken med sausen, poteter og grønn salat eller kokte grønnsaker, for eksempel brokkoli eller aspargesbønner.
Kilde: godfisk.no Foto: Svein Brimi
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter