Skrei med tomat og hvitløk og rødvinssaus

Skrei med tomat og hvitløk og rødvinssaus

40-60 min
Middels
Print
Den faste, hvite fisken får følge som setter ekstra smak og farge.
PORSJONER4

Ingredieser

Rødvinssaus

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180 ◦ C.
  • Skjær fiskefileten i fire jevnstore stykker, dryss dem med salt på begge sider og la dem ligge i ca. 10 minutter. Tørk fisken og brun den lett på begge sider i olje. Legg fisken over i ildfast form.
  • Fres sjalottløk, hvitløk og tomater i oljen etter fisken, i 3-4 minutter. Bland inn timian og hell det over fisken. Dryss på mandelflak og bak fisken i ovn til den er akkurat gjennomkokt, 8-10 minutter.
  • Lag sausen mens fisken står i ovnen. Kok sjalottløk, rødvinseddik og rødvin inn til det bare er ca. ½ dl igjen. Visp inn smør i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg. Smak til med salt.
  • Server fisken med sausen, poteter og grønn salat eller kokte grønnsaker, for eksempel brokkoli eller aspargesbønner.
Kilde: godfisk.no Foto: Svein Brimi