Skreikjaker-med-soppstuing-1

Skreikjaker med soppstuing

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Det faste, fine fiskekjøttet i skreikjaken er en delikatesse, som du kan servere sammen med soppstuing. Denne oppskriften kan du bruke som forrett eller hovedrett. 
PORSJONER4

Ingredieser

Soppstuing

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skyll og tørk skreikjakene.
  • Bland sammen hvetemel, salt og pepper, og vend skreikjakene i blandingen.
  • Stek dem gylne i smør i ca. 2 minutter på hver side.

Soppstuing

  • Skjær sopp i skiver og finhakk sjalottløk, og surr i smør til løken er myk og gyllen, ca. 2 minutter.
  • Dryss over hvetemel og rør det godt inn.
  • Tilsett brunt sukker og rør til sukkeret smelter.
  • Tilsett fløte og la stuingen surre til den tykner litt.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server skreikjakene med soppstuing og kokte poteter, og dryss over litt finhakket gressløk og ruccolasalat.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest