Skreikjaker-med-soppstuing-1

Skreikjaker med soppstuing

20-40 min
Middels
Print
Det faste, fine fiskekjøttet i skreikjaken er en delikatesse, som du kan servere sammen med soppstuing. Denne oppskriften kan du bruke som forrett eller hovedrett. 
PORSJONER4

Ingredieser

Soppstuing

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skyll og tørk skreikjakene.
  • Bland sammen hvetemel, salt og pepper, og vend skreikjakene i blandingen.
  • Stek dem gylne i smør i ca. 2 minutter på hver side.

Soppstuing

  • Skjær sopp i skiver og finhakk sjalottløk, og surr i smør til løken er myk og gyllen, ca. 2 minutter.
  • Dryss over hvetemel og rør det godt inn.
  • Tilsett brunt sukker og rør til sukkeret smelter.
  • Tilsett fløte og la stuingen surre til den tykner litt.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server skreikjakene med soppstuing og kokte poteter, og dryss over litt finhakket gressløk og ruccolasalat.