Skreimølje-med-moderne-vri-1

Skreimølje med moderne vri

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Skreimølje med lever og rogn er en tradisjonsrett i Norge. I denne oppskriften lager du spinat, saltkokte poteter og gulrotmos i tillegg til lever og rogn. 
PORSJONER4

Ingredieser

Saltkokte poteter

Gulrotmos

Fremgangsmåte

  • Kok opp en stor kasserolle med vann og tilsett 3 ss salt per liter. Ta kasserollen til side og legg i skreiskivene. Sett den tilbake på platen og kok opp, trekk den til side, sett ned varmen og la fisken trekke i 6-7 minutter. Surr spinaten raskt i en stekepanne med presset hvitløk og smør til den er myk.

Rogn

  • Kok opp nok vann til å dekke rognen og tilsett 1 ss salt per liter. Vask rognen og pakk den godt inn i matpapir. Fest gjerne endene med strikk, slik at den ikke går i oppløsning. Legg den innpakkede rognen i det kokende vannet og la den trekke i 20-30 minutter.

Saltkokte poteter

  • Kok opp salt og vann, tilsett potetene og kok til de er møre, ca. 20 minutter. Ta dem ut av det salte vannet og la dem renne av på tørkepapir.

Gulrotmos

  • Skrell gulrot, skjær i terninger og kok møre i usaltet vann. Sil av kokevannet og mos gulrot sammen med smør og matfløte. Smak til med salt og pepper.

Lever

  • Rens leveren for hinner og tråder, del den i biter og legg den i en liten kasserolle. Når fisken er ferdigkokt, tar du et par øser av kokevannet og heller over leveren. Kok forsiktig opp og la den trekke i 2-3 minutter.
  • Server skrei med spinat, rogn, saltkokte poteter, gulrotmos og lever.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest