Slottstek

Slottsstek - Herregårdsstek

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Man bruker som regel oksekjøtt mørbrad, filetkam med ben eller ut benet lårskive. kalv og elg lages til på samme måte.
PORSJONER6

Ingredieser

SAUS

Fremgangsmåte

  • Stell kjøttet, tørk det godt, bind det opp om nødvendig.
  • Brun smøret i en gryte og brun kjøttet på alle kanter. Krydre med salt og pepper og spe med varm væske. Ha i løk, ansjosfileter, ansjoslake, laurbærblad, hvit pepper, allehånde og eddik, Stek kjøttet under lokk på svak varme oppå ovnen eller i stekeovnen på 175°. Steketid 1 1/2 - 2 timer. Øs og spe når det er nødvendig. Snu steken når halve steketiden er gått.
  • Ta opp steken. Sil sjyen og spe den om nødvendig. Tilsett fløten. Jevn sausen og la den koke i 5- 10 minutter. Smak sausen til.
  • Serveres med sausen, potmos, kokte grønnsaker, sylteagurker og ripsgele.