Slottstek
Til oppskriften

Slottsstek - Herregårdsstek

Man bruker som regel oksekjøtt mørbrad, filetkam med ben eller ut benet lårskive. kalv og elg lages til på samme måte.
Over 60 min
Middels
PORSJONER6

Ingredieser

SAUS

Fremgangsmåte

  • Stell kjøttet, tørk det godt, bind det opp om nødvendig.
  • Brun smøret i en gryte og brun kjøttet på alle kanter. Krydre med salt og pepper og spe med varm væske. Ha i løk, ansjosfileter, ansjoslake, laurbærblad, hvit pepper, allehånde og eddik, Stek kjøttet under lokk på svak varme oppå ovnen eller i stekeovnen på 175°. Steketid 1 1/2 - 2 timer. Øs og spe når det er nødvendig. Snu steken når halve steketiden er gått.
  • Ta opp steken. Sil sjyen og spe den om nødvendig. Tilsett fløten. Jevn sausen og la den koke i 5- 10 minutter. Smak sausen til.
  • Serveres med sausen, potmos, kokte grønnsaker, sylteagurker og ripsgele.
Print