Små-poteter-med-godt-følge-1-1
Til oppskriften

Små poteter med godt følge

Potetene passer til det meste av kjøtt, fisk og er bare helt skjønt til asparges. Ha gjerne litt spekemat til og. 
20-40 min
Enkel
PORSJONER6

Ingredieser

Aioli med ruccola

tilbehør

Fremgangsmåte

  • Bakte småpoteter: Potetene skrubbes og skylles godt, tørk av dem på kjøkkenpapir. Vend dem i litt olje og legg dem på en seng av havsalt i en ildfast form. Tilberedes som angitt.
  • Hjemmelaget aioli: Visp eggeplommer og salt sammen. Spe forsiktig med olje, mens du hele tiden pisker. Smak til med sennep, eddik salt og pepper. Finhakk hvitløk og ruccola bland det i majonesen. Lages helst i god tid i forveien, den er best når den har stått og godgjort seg noen timer.

Asparges

  • Brekk av nedre del på stilkene og skrell dem fra midten og ned. Legges i kokende lettsaltet vann ca. 3 min, dvs at når de er ferdige skal de ha en liten kjerne i midten. Da er de kokt ”al dente” og det er perfekt for disse nydelige stilkene.
  • Potetene tilberedes ved 200° i ca. 35 min på nederste rille.
Print