Små-poteter-med-godt-følge-1-1

Små poteter med godt følge

20-40 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Potetene passer til det meste av kjøtt, fisk og er bare helt skjønt til asparges. Ha gjerne litt spekemat til og. 
PORSJONER6

Ingredieser

Aioli med ruccola

tilbehør

Fremgangsmåte

  • Bakte småpoteter: Potetene skrubbes og skylles godt, tørk av dem på kjøkkenpapir. Vend dem i litt olje og legg dem på en seng av havsalt i en ildfast form. Tilberedes som angitt.
  • Hjemmelaget aioli: Visp eggeplommer og salt sammen. Spe forsiktig med olje, mens du hele tiden pisker. Smak til med sennep, eddik salt og pepper. Finhakk hvitløk og ruccola bland det i majonesen. Lages helst i god tid i forveien, den er best når den har stått og godgjort seg noen timer.

Asparges

  • Brekk av nedre del på stilkene og skrell dem fra midten og ned. Legges i kokende lettsaltet vann ca. 3 min, dvs at når de er ferdige skal de ha en liten kjerne i midten. Da er de kokt ”al dente” og det er perfekt for disse nydelige stilkene.
  • Potetene tilberedes ved 200° i ca. 35 min på nederste rille.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest