Smilende egg med soldater
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ta ut eggene ca ½ time før de skal kokes så de får romtemperatur, da smaker eggene best. Fyll en liten kjele tre fjerdedeler full med vann, kok raskt opp.
  • Ha en god klype salt i vannet. Det hindrer eggene i å sprekke. Legg eggene forsiktig ned i det kokende vannet med en spiseskje så de ikke sprekker.
  • Rist brødet før eggene er ferdige. Bruk en spiseskje å ta opp eggene med. Skjær forsiktig toppen av egget av så du ser plommen. Smør brødet og skjær det i strimler (soldater) som man dypper i egget.

Kok eggene som du liker de:

  • Bløtkokt egg: 3/5* minutter: Hvite og plomme bløt

  • Smilende egg: 6/8* minutter: Fast hvite og ”smilende” plomme
  • 
Hardkokt egg: 8/10* minutter: Hvite og plomme fast
  • * små/store
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest