Smørdampet-rosenkål
Til oppskriften

Smørdampet rosenkål

Smørdampet rosenkål er enkelt - samtidig som det gir den tradisjonelle kokte rosenkålen et løft. Pass på så du ikke bruker for mye vann, og dampkok over høy varme under lok eller delvis under lokk, til rosenkålen er knapt mør. Bladpersille og gressløk kan byttes ut med basilikum, kjørvel, timian eller estragon.
Under 20 min
Enkel
PORSJONER4

Fremgangsmåte

  • Rens og del rosenkålen i to.
  • Bruk en mellomstor kasserolle.
  • Tilsett vann til det står vann 2 cm opp langs med kanten (mengde vann vil variere med størrelsen på kasserollen).
  • Kok opp vannet, tilsett smør og en god klype flaksalt. Legg i rosenkålen, legg på lokk og la det koke over høy varme i 3- 5 minutter, eller til rosenkålen er knapt mør.
  • Dryss over hakket persille og gressløk og løft rosenkålen over i en serveringsskål.
Kilde: bama.no
Print