Meny
Smultringer-1-1
Smultringer er kanskje en av de 7 slagene som bør være med i julebaksten til jul. Se video av hvordan du lager perfekte Smultringer. 
Porsjoner1
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett seterrømme, matfløte og smeltet smør.
  • Sikt i hvetemel, kardemomme og hornsalt. Rør deigen forsiktig sammen. Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den kaldt i noen timer eller over natten.
  • Bak deigen ut til en 1 cm tykk leiv på en godt melet flate. Bruk en smultringstikke til å lage ringene.
  • Varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 grader. Stek ringene lysebrune i smulten. Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist. 1 porsjon gir ca 70 smultringer
  • Tips: De små rundingene som blir til overs etter at man har stanset ut smultringene kan også stekes i smulten. Fyll de gjerne med litt syltetøy som sprøytes inn og rull de i melis. Nydelig!
Kilde: melk.no Foto: Kina Osan

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter