Snitsel av ytrefilet svin med friske grønnsaker i brunet smør og saltbakt potet

Snitsel av ytrefilet svin med friske grønnsaker i brunet smør og saltbakt potet

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Østerrikerne knabbet visst snitselen fra italienerne. Her gjør vi den på Prima Jæren-måten.
PORSJONER4

Ingredieser

-

_

Fremgangsmåte

  • Kjøttet skjæres i skiver og bankes til ca 1 cm tykkelse. Skjær av skorpen på brødet og knus ”innmaten” i en kjøkkenmaskin. Vend kjøttet i mel. Så dyppes det i en blanding av egg og dijonsennep. Vend tilslutt kjøttstykkene i brødblandingen. Stekes i smør ca 2 min på hver side. Krydre med salt og nykvernet pepper. Klem over frisk sitronsaft ved servering.
  • Vask og kutt sjalottløk, paprika og vårløk i jevne biter. Smelt og varm opp smøret til det begynner å få en gyllen brunfarge. Ha så i grønsakene og la trekke/frese i 1 minutt. Ha i soyasaus.
  • Potetene kokes 5 min. Hell av vannet og legg dem i langpanne. Stikk noen hull i skallet med en gaffel. Vend i masse grovsalt og noen kvister frisk rosmarin. Bak ved 200 grader i ca 30 min. (til de er møre).
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest