Sole á la Meunière - Sjøtunge

Sole á la Meunière - Sjøtunge på fransk

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Sole á la Meunière – er en klassisk fransk fiskerett bestående av flyndre som er dynket i mel og stekt i smør. Servert med brunet smør, kapers, persille og sitron.
 
PORSJONER4

Ingredieser

TILBEHØR

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader.
  • Vask og tørk fisken godt. Krydre med salt og hvit pepper. Vend fisken i hvetemel, rist av det overflødige melet.
  • Varm olie og 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne. Stek fisken på middels varme, 2-3 minutter på hver side.
  • Øs smør over fisken mens den stekers. Legg fisken i en stor ildfast form eller langpanne og stek i ovnen i 6-10 minutter, avhengig av tykkelse.
  • Like før du skal servere, varm resten av smøret i stekepanna til det koker og gir fra seg en nøtteaktig lukt. Ha i kapers og hakket persille. Hell dette over fisken, klem over litt sitronsaft og server umiddelbart.
Populære oppskrifter siste uke