Sole á la Meunière - Sjøtunge

Sole á la Meunière - Sjøtunge på fransk

20-40 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Sole á la Meunière – er en klassisk fransk fiskerett bestående av flyndre som er dynket i mel og stekt i smør. Servert med brunet smør, kapers, persille og sitron.
 
PORSJONER4

Ingredieser

TILBEHØR

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader.
  • Vask og tørk fisken godt. Krydre med salt og hvit pepper. Vend fisken i hvetemel, rist av det overflødige melet.
  • Varm olie og 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne. Stek fisken på middels varme, 2-3 minutter på hver side.
  • Øs smør over fisken mens den stekers. Legg fisken i en stor ildfast form eller langpanne og stek i ovnen i 6-10 minutter, avhengig av tykkelse.
  • Like før du skal servere, varm resten av smøret i stekepanna til det koker og gir fra seg en nøtteaktig lukt. Ha i kapers og hakket persille. Hell dette over fisken, klem over litt sitronsaft og server umiddelbart.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest