Sommerens-jordbrkake-1

Sommerens jordbærkake

Over 60 min
Enkel
Print
Denne jordbærkaken, som er inspirert av panna cotta, lages uten ovn og passer derfor utmerket på hytta. Den er lett å lage og smaker fortreffelig som en ekstra kos på varme sommerkvelder. 
PORSJONER1 kake

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Knus havrekjeksene og bland med malte valnøtter og smeltet smør. Trykk deigen i en rund kakeform, ca. 22 cm i diameter, med avtakbar kant.
  • Rens jordbærene og sett dem i bunnen. Pisk kremfløten stiv og bland med lettrømmen. Lag sitrongelé etter anvisningen på pakken, men med halvparten av vannet. Avkjøl gelévæsken og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Hell massen over bærene og la det stå kaldt til det stivner.
  • Ta kaken ut av formen og pynt med jordbær.
  • * med sitronsmak med halvparten av vannet.
Kilde: frukt.no Foto: Inkognito